Skip to content

Орлин Павлов

Актьор

Снимка: PR

Орлин Павлов е роден на 23 април 1979 г. в град София. Родителите му са оперни солисти на Пловдивската опера  – Орлин Павлов-старши е бас, а майка му Тиха Генова е сопран.

На 14-годишна възраст Орлин е приет в експерименталната театрална паралелка на Николай Георгиев и в трупата „4хС”, която гастролира на много български и международни сцени и печели много награди. По-късно е приет в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, специалност „Сценични синтетични изкуства”. Паралелно със следването работи в Държавен експериментален сатиричен вариететен театър – Габрово като актьор в продължение на две години. През 1998 г. се явява на кастинг за шоу програма в клуб „Опера” в София, където работи заедно с Галя и Миро от „Каризма”, певицата Тони, пианиста Живко Петров, както и с други популярни български имена в музиката.

През 2002 г. Орлин става вокал на група „Каффе” с които печели наградата „Албум на годината” на годишните музикални награди на телевизия ММ, както и трето място на „Златния елен” 2003 г. в град Брашов, Румъния и награда за група на „Мело ТВ мания” през 2004 г.

Пикът на популярността на групата идва с победата ѝ на първия конкурс за българска песен на „Евровизия“ през 2005 г. След четири години с група „Каффе”, през 2006 г. Орлин Павлов започва самостоятелна кариера. Освен като певец той се изявява и като танцьор, киноактьор, телевизионен водещ и жури в множество музикални и риалити формати.

Интервю