Skip to content

Вокална група Трик

Музика

Снимка: PR

Вокално трио Трик е създадено през 1982 г. в София от известния импресарио Стефан Широков. От 1985 г триото е в състав Румяна Георгиева, Снежана Петкова и Етиен Леви. Всички членове на групата са възпитаници на Естрадния отдел при БДК (Румяна Георгиева завършва и ВМПИ – Пловдив).

През 1985 г. ВГ Трик участват на международния конкурс на радио- и телевизионните компании в Европа, който се провежда в Кнок, Белгия и представената 20-минутна шоу програма е отличена с трета награда. 

ВГ Трик участват в записа на музиката и сценичното осъществяване на първите постановки на Експерименталния сатиричен вариететен театър в Габрово – мюзикълите “Полет ГБ-19-85”, “София, само София” и “Генерална репетиция“ с автор на музиката Найден Андреев.

Групата се представя с рецитали на конкурса “Песни за морето, Бургас и неговите трудови хора”, телевизионния конкурс “Мелодия на годината” и фестивала “Златният Орфей”. Песента “Шесто чувство” (м.Найден Андреев) е обявена за “Мелодия на годината” в едноименния телевизионен конкурс през 1986. Сред популярните им песни са “В такава нощ” (м.Кристиян Бояджиев), “Дискотека” (м.Александър Савелиев), “Чуй ме” (м.Найден Андреев).